Behandelingen

Hieronder vind u alle uitleg en informatie over de behandelingen die Blicious aanbiedt. Klik op een topic en deze zal zich uitvouwen waar u de informatie kunt lezen.

Manicure

Bij Blicious zit standaard een russian manicure ingebrepen bij elke nagelbehandeling die u kiest. Bij deze manicures worden de nagelriemen en nagels schoongemaakt en voorbereid zodat er een optimale hechting gerealiseerd kan worden.

Manicure deluxe

Reiniging handen en nagels
Eventuele nagellak verwijderen
Nagelriemen terugduwen
Uitgebreide russian manicure
Nagels in vorm vijlen
Nagels polijsten
Handen scrubben
Handen oliën met massage

Nagelriemen oliën
Handlotion

Optioneel: paraffine pakking 

Manicure deluxe + gellak

Reiniging handen en nagels
Eventuele nagellak verwijderen
Nagelriemen terugduwen
Uitgebreide russian manicure
Nagels in vorm vijlen
Dun laagje clear rubberbase
Gellak naar keuze plaatsen
Handen scrubben
Handen oliën met massage
Nagelriemen oliën
Handlotion

Optioneel: paraffine pakking 

Paraffine pakking

Wilt u uw handen even extra verwennen? U kunt dan ook kiezen voor de manicure deluxe met eventueel een paraffine pakking.

Paraffine is een soort wax wat gesmolten wordt in een paraffine bad. Vooraf aan de pakking krijgt u eerst heerlijk verzorgende olie en lotion op uw handen gesmeerd. Daarna dipt u uw handen een aantal keer in de warme paraffine. Er komt zo een laag over de handen te liggen en dan pakken wij uw handen goed in. Door de warmte van de paraffine gaan de poriën van de huid openstaan waardoor de olie en lotion beter en dieper in de huid kunnen trekken. De paraffine zelf zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten waardoor het een isolerende werking heeft. Daarnaast zal de doorbloeding toenemen en wordt het vochtgehalte van de opperhuid weer op peil gebracht. Na een paraffine pakking voelen de handen en nagelriemen gehydrateerd, gevoed en extreem zacht aan.

Een paraffine pakking is geschikt voor iedereen die een zachtere huid wilt, met name voor degene met een droge, ruwe of schrale huid. Maar zo'n pakking is ook erg fijn voor winterhanden of handen met artritis. Het maakt de huid zacht en soepel, is hydraterend en laat de spieren beter ontspannen.

Natural nail behandelingen

Bij Blicious zit standaard een russian manicure ingebrepen bij elke nagelbehandeling die u kiest. Bij deze manicures worden de nagelriemen en nagels goed schoongemaakt en voorbereid zodat er een optimale hechting gerealiseerd kan worden.

Onder de natural nail behandelingen vallen: 

  • Gellak behandeling
  • Rubberbase behandeling
  • BIAB behandeling
  • FIAB behandeling

Al deze behandelingen worden gedaan op de lengte van uw eigen natuurlijke nagels. Bij een natural nail behandeling worden de nagels dus niet verlengd. De genoemde prijzen zijn van toepassing op een short tot medium lengte van de natuurlijke nagels. Bij een langere lengte zal er een toeslag gerekend worden van €7,50(L) - €10,-(XL)

Gellak behandeling

Heeft u sterke natuurlijke nagels waarbij een versteviging niet nodig is? Dan kunt u kiezen voor enkel gellak op de nagels. Deze behandeling bestaat uit een russian manicure , een dun laagje clear rubberbase (let op! Dit is geen versteviging!) waarna een kleur gellak naar keuze word geplaatst. Ook is het mogelijk om nailart aan deze behandeling toe te voegen.

Gellak Peel-off behandeling

Heeft u een feestje, evenement of vakantie gepland staan waarvoor u graag mooie nagels wilt, maar mag u eigenlijk geen kunstproduct op uw nagels vanwege uw werk? Dan is dit de perfecte oplossing. De peel-off behandeling staat gelijk aan de gellak behandeling alleen zal er in plaats van een rubberbase, een peel-off base worden gebruikt. Deze peel-off base kunt u heel gemakkelijk zelf verwijderden door uw nagels in lauw water met wat olie te weken en dan het kunstproduct eraf te 'pulken'. Uw nagels zullen er geheel schadevrij onder vandaan komen. De draagtijd van een gellak peel-off behandeling is echter wel korter dan van een normale gellak behandeling. Afhankelijk van de sterkte en hoe er met de nagels word omgegaan kan deze behandeling ongeveer +/- 2 weken blijven zitten.

Rubberbase behandeling

Rubberbase is zoals de naam al zegt een rubberachtige gel waarmee je de natuurlijke nagel kunt verstevigen. Rubberbase is eigenlijk een vervanging van de gewoonlijke basecoat. Het heeft een optimale hechting waardoor er niet snel lifting ontstaat. Rubberbase is heel flexibel en daarom erg geschikt voor 'natuurlijke' korte nagels. Als je van jezelf (lange) stevige nagels hebt, dan zou rubberbase nog net dat beetje extra versteviging kunnen bieden. Je kunt hiermee een kleine bolling opbouwen zodat je de nodige stevigheid krijgt waardoor gellak mooi en lang kan blijven zitten. 

De rubberbase behandelingen zijn inclusief russian manicure en zonder verlenging. Geschikt voor 'normale', stevige en sterke natuurlijke nagels. Bij het bijwerken wordt het product voor 80-95% weggefreest om vervolgens weer de nagel correct op te bouwen. Hierdoor worden er alleen nieuwe set prijzen gerekend.

Zijn uw nagels wat dun en broos of wilt u enige lengte? Dan zou BIAB of FIAB een betere keuze voor u zijn.

BIAB behandeling

BIAB betekent 'builder in a bottle', oftewel buildergel in een flesje. De BIAB die in de salon wordt gebruikt is sterker dan de rubberbase maar minder sterk dan harde buildergel. Daarom leent BIAB zich perfect voor 'natural nail' behandelingen waarbij een natuurlijk uitziende nagel wordt gecreëerd. De behandeling is vrijwel hetzelfde als die met rubberbase alleen is BIAB steviger en dus duurzamer. Dit product kan worden verwijderd door de BIAB er af te weken of er af te frezen.

De BIAB behandelingen zijn inclusief russian manicure en zonder verlenging. Bij het bijwerken wordt het product voor 80-95% weggefreest om vervolgens weer de nagel correct op te bouwen. Hierdoor worden er alleen nieuwe set prijzen gerekend.

BIAB is geschikt voor 'normale' of wat dunnere/slappe natuurlijke nagels. Blijkt dat BIAB toch niet sterk genoeg is voor uw nagels? Dan zou u een FIAB behandeling kunnen proberen.

FIAB behandeling

FIAB betekent 'fibergel in a bottle'. Fibergel is een buildergel waar kleine stukjes glasvezel in zitten. Door de stukjes glasvezel is deze optie sterker dan BIAB. De behandeling zelf is wel geheel hetzelfde als de BIAB behandeling. In tegenstelling tot BIAB kan FIAB niet worden afgeweekt en dienen de nagels met de frees te worden verwijderd.

De FIAB behandelingen zijn inclusief russian manicure en zonder verlenging. Bij het bijwerken wordt het product voor 80-95% weggefreest om vervolgens weer de nagel correct op te bouwen. Hierdoor worden er alleen nieuwe set prijzen gerekend.

FIAB is vooral geschikt voor broze, dunne of slappe natuurlijke nagels. Ook geschikt voor nagels waarbij BIAB niet stevig genoeg is. 

Verwijderen natural nail behandeling

Wilt u uw natural nail behandeling geheel laten verwijderen? Dan zal er als eerst zoveel mogelijk product worden weggefreest. Bij rubberbase en BIAB behandelingen zullen de nagels hierna geweekt worden in aceton, om achtergebleven product zoveel mogelijk los te weken. De nagels zullen hierna gebufft en gepolijst worden. Bij het verwijderen van een natural nail behandeling zit geen manicure inbegrepen. Zou u dit wel graag willen, dan kunt u een manicure bij boeken.

Bij een FIAB behandeling is afweken helaas niet mogelijk, daarbij zal al het product er voorzichtig worden afgefreest. 

 

Gel behandelingen

Bij Blicious zit standaard een russian manicure ingebrepen bij elke nagelbehandeling die u kiest. Bij deze manicures worden de nagelriemen en nagels goed schoongemaakt en voorbereid zodat er een optimale hechting gerealiseerd kan worden.

Wanneer u kunstnagels met enige verlenging wilt dan kunt u bij Blicious kiezen voor een gel behandeling. Gelnagels worden gemaakt met een buildergel, fibergel of acrylgel, waarbij fibergel iets steviger is dan de buildergel door de glasvezels die erin zitten. Acrylgel is kwa stevigheid te vergelijken met acryl alleen zijn acrylgel nagels wel flexibeler dan acrylnagels.

Je kunt met gel zoveel verschillende kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld hele natuurlijk uitziende nagels mee creëren, maar je kunt er ook ingewikkelde designs mee maken zoals inlay nagels. Gel hardt uit door de nagels ongeveer 60 seconden in een uv/ledlamp te doen.

Het voordeel van gelnagels is dat ze flexibel zijn en daardoor minder snel zullen breken. Gelnagels glanzen zo ontzettend mooi, ook heb je minder last van een penetrante chemische geur zoals bij acryl.

Gelnagels zijn in tegenstelling tot BIAB niet af te weken. Ze zullen daarom verwijderd moeten worden door ze met een frees eraf te vijlen. 

Alle genoemde prijzen gelden voor een set nagels met short tot medium verlenging d.m.v tips of sjablonen. Voor een set nagels met lange tot extra lange verlenging geldt er een meerprijs van €10,-