How Blicious came to be

Al sinds jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in beauty en alles wat daarbij komt kijken. Als tiener stond ik uren voor de spiegel make-up looks te oefenen. Er ging een wereld voor mij open op het moment dat ik kunstnagels ontdekte. Ik had een set acrylnagels laten plaatsen en was verbluft hoe ze van mijn 'lelijke' nagels toch iets moois kon maken. Ik liet daarna vaak een naturel acrylset plaatsen, zodat ik daarna zelf met nagellak aan de slag kon. Ik maakte er zelf een kunstwerkje van. Naarmate de tijd voorbij ging, kreeg ik steeds meer interesse in nagelstyling. En toen ik vanwege omstandigheden moest stoppen met mijn studie aan de PABO, wilde ik wat met die interesse gaan doen.

 

Via NHA ben ik toen een thuisstudie nagelstyling gestart. In 2017 heb ik mijn allereerste setje acrylnagels gezet. De eerste paar setjes waren natuurlijk niet om aan te zien, maar ik had er veel plezier in. Ik had goede moed dat mijn werk, met een hoop oefenen, wel beter zou worden. Maar omdat ik toch niet echt tevreden was met de kwaliteit van het praktijk gedeelte van de studie, wilde ik nog heel graag een praktijkopleiding volgen. Hands on leren van een echte nagelstylist is immers hoe je werkelijk het vak leert. Alleen doordat ik in 2018 zwanger raakte kwam het 'nagelen' even op pauze te staan. Pas toen mijn zoontje ongeveer een jaar was, pakte ik het langzaam weer op. Toen ik weer een beetje de smaak te pakken kreeg bleek ik weer zwanger te zijn. Wederom liet ik het nagelen even voor wat het was. Alleen kreeg ik, dit keer vrijwel direct na de geboorte van onze tweede zoon, weer de kriebels om het 'nagelen' op te pakken. Ik wilde alleen eerst mijn technieken en vaardigheden naar een hoger niveau brengen. Ik ben daarom in januari 2022 dan eindelijk begonnen met mijn praktijkopleiding tot allround nagelstyliste bij Jealis quality in beauty. Hier heb ik naast acryl ook alle andere systemen leren zetten zoals gel en acrylgelnagels. De opleiding heb ik op 3 mei 2022 succesvol afgerond en sindsdien mag ik mijzelf een gecertificeerd allround nagelstyliste noemen. 

Ondertussen waren ze bij ons thuis hard aan het werk om onze tuin compleet te vernieuwen. Hier hebben we een geïsoleerd huisje laten bouwen zodat ik mijn nagelsalon kon gaan starten. Na een hoop verven en klussen was mijn klein nagelparadijsje dan echt klaar. Blicious kon van start.